Szeressétek egymást, de őszintén! Portré Szőlőskei Tímeáról.

2016.03.26 20:03

Minden nap ünnep, ha van egy kis boldogság benne. Velem egy nap alatt több dolog történik mint mással egy évben. Minden nap vannak vicces, kínos és emlékezetes pillanataim. Minden nap megélem ezeket, akár egyetlen másodperc alatt is. Egy napom története kitenne egy négyórás filmet. Ja és imádom a macskákat!”... És tessék, életre kelt Shrekből a macska Szőlőskei Tímea személyében.

Aki nekem is játszod az élet dallamát
Kinek süketen fordít hátat a fél világ
Amíg zenére mozdul itt minden
A hangom, a léptem, a Föld
S amíg szerelmet táncolunk rá...

 

A leghálásabb azért, hogy megszületett. Hogy erre a Föl nevű bolygóra született. Kiskorában színésznő, óvónő és delfinkutató akart lenni. Kettőt ebből megvalósított most jön a harmadik. Iskolás kora óta Szőlőnek becézik. Nagyon eleven de nagyon jó gyerek volt. Mint most is. Szófogadó volt, de mindig megtalálta a kiskapukat. Volt, hogy kiszökdösött vagy világgá ment, majd aztán sértődötten hazament, mert nem kereste senki.

 

A sakkban paraszt lenne, mert bár nem tud sakkozni, szerinte az a legaranyosabb. „Merjünk nagyot álmodni. Bár már az is vicces lenne, ha én világbajnok lennék bármiben is, de legyen zsákban futás lepényevéssel.” Egy lakatlan szigetre egy macskát, Bruce Willist, egy kést, egy könyvet és naptejet vinne, mert állandóan leég. „Színésznőként annyit öltözök, hogy egy jelmezbálba legszívesebben a saját ruhámba mennék, Szőlőskei Tímeának öltözve.” Legnagyobb vágya, hogy természetes környezetében megölelgessen és megpuszilgasson egy delfint.

 


Lehet szerelemisten vagy égre festett kép
Lehetsz maga a törvény vagy ember módra szép
Nekünk zene vagy igaz, de megfoghatatlan
Ki a világba életet tölt
És ha kevesen hallgatunk rá...

 

Nagyon büszke vagyok Szőlőskei Tímeára. Önmagamhoz mérten helyes döntéseket hozok. Mindennek megvan a maga ideje. Annak is, hogy az ember tanuljon belőle ha rosszul cselekedett. Megpróbálok úgy élni, hogy ne kelljen azt mondani, hogy jaj ezt elrontottam. Nagy túlélő vagyok és alapvetően pozitív ember. Van humorom, ami kiránt az önsajnálatból. Olyan vicces tud lenni ahogy sírok, aztán látom magam kívülről. Nagyon jókat tudok a saját szenvedésemen röhögni. Önirónia. Szembenézek a tükörrel és mondom, hogy ez nem valóság, csak annak égi mása. Mint Szindbád a saját varkocsánál fogva húzom ki magamat a sárból.”

 

Ha mesét írna akkor az egész mese olyan lenne, hogy az ember higgyen benne, hogy a valóság és a mese között csak egy paraszthajszálnyi a különbség. A mese lehet valóság és a valóság is mese. Szívesen élne a jövőben. Kíváncsi vagyok, hogy mi lesz itt. Hogyan folytatódik ez a kis játék.

 

Ha botlik az ember, mert botlik az ész
A botfülűekkel csak ennyire mész
Te csak játssz, te csak játssz, te csak játssz
Ha látva se hallom, mert így akarom
S a hangodat hangosan megtagadom
Te csak játssz, te csak játssz, te csak játssz...

Kicsit türelmetlen és hiszékeny vagyok. Nagyon megbízom az emberekben, holott az első megérzésemből tudom, hogy milyen is valójában. A hatodik érzék mindig működik. Az ember mindig rájön, hogy az első megérzés volt a jó. Köszönjük. Arra vagyok a legbüszkébb, hogy tisztességes vagyok. Van egy szárnyaló énem, és van egy földhözragadt oldalam. Számomra a siker az elégedettség. Amikor nem vagyok elégedett akkor arra törekszem, hogy az legyek. Abban a szerencsés helyzetben vagyok, hogy a munkám a hobbim. Annyi örömet okoz, mintha csak hobbi lenne. „

 

Hogyha meghal a hang, ha nem játszol tovább
Ha a süketek birtoka lesz a fél világ
Ez az élet a Földről felszárad
És a Nap is gyászruhát ölt
Aki remélni tanítasz még…

 

Szeressétek egymást, de őszintén! Ez az ami mozgat mindent. Hiszem, hogy mindenki meghatározó az életben díjaktól és elért eredményektől függetlenül. Nincsenek véletlen találkozások. Vagy így vagy úgy tanulunk egymástól. És addig vagyunk együtt amíg tanulni tudunk a másiktól.” Aki Tímeától szeretne tanulni, mert bőven van mit, az megtalálja valahol néhány delfin, sok-sok macska vagy még több néző között.

 

 

Bármit látsz, bárhogy fáj
A hangszered össze ne törd

Akkor is játssz még
Ha senki nem felel, játssz még
Ha senki se kéri, játssz még
Ha senki sem érti, játssz még
Ha senki sem érti, hogy minek is játszol még.

 

 

 

 











 

 

 

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com