A tehetséget nem lehet elrejteni

2021.07.29 22:15


A világ minden nap változik, ám az biztos: mindig szükség lesz tehetséges emberekre.
De hogyan is fogalmazhatnánk meg azt, hogy mi az a tehetség?
„Tiszteld a tehetséget, mert a tehetség ritka adománya az égnek. Pénzen megvásárolhatsz mindent: rangot, szerelmet, egészséget, még hosszú életet is; tehetséget nem!” - irta egy folyóirat 1890-ben. Minden embernek meg kell találni azt, hogy miben tehetséges. A legtöbb esetben ez nem megy köny- nyen, de ha kitartóan kutatunk, találunk valamit, amihez jobban értünk mindenki másnál. Ehhez sok befektetett munka, türelem, szorgalom és kitartás kell.
Ha valaki azt gondolná, hogy semmihez sincs tehetsége, akkor nagyon téved. Lehet, hogy csak rossz helyen kezdett kutakodni, hisz annyi féle tehetség létezik: van, aki tehetséges a
Mindenki tehetséges valamiben!
sportban, mások a tanulásban, megint mások a művészetekhez értenek és sok-sok millió ember tehetséges olyan sokféle dologban, hogy lehetetlen lenne mindent megemlíteni, de biztosan találunk valamit, amiben igenis tehetségesek vagyunk.
Ha már megtaláltuk a tehetséget magunkban, fontos, hogy megosszuk másokkal. Soha nem szabad elrejteni a tehetségünket, mert e nélkül a világ sokkal kevesebb lenne.
„Ha megáld minket az ég valamilyen képességgel, azt hiszem,
bűn lenne nem élni vele. A tehetség felelősség. Természetes, hogy megteszem, amit tudok, és segítek vele másoknak” - írta: Esther Mars író. Hogy miért?
„Ha a pénztől reméled függetlenséged, soha nem fogod megkapni. Ezen a világon az ember egyetlen biztosítéka a tudása, tapasztalata és tehetsége” -irta Henry Ford üzletember. És menynyire igaza volt. A tehetség egy biztos alap az életben.
„A tehetség olyan, mint sportolónál az erő. Sokféle adottsága lehet az embernek, mégsem lesz senkiből világbajnok pusztán azért, mert magasnak, erősnek, gyorsnak született. A munka teszi a sportolót, a művészt pedig a munka, a technika, a szorgalom. Bármilyen okosnak születik is valaki, az csak útra- való. Akkor tudod felhasználni, ha előbb jó fegyvert kovácsolsz a gondolataidból.” Mindezeket összegezve elmondhatjuk, hogy szükség van tehetséges emberekre, és a tehetséges emberek népes csoportjába minden ember beletartozik.

  Székely Sára (2010.02.18)

 

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com