Egy szép este a színházban

2021.07.29 22:22


■ Egy átlagos ember a hét nagy részét munkával, tanulással tölti, s keveset kapcsol ki.
Az úgynevezett szürke hétköznapokat meg lehet színesíteni, csak akarnunk kell. Rengeteg szórakoztató programot találhatunk a városban. Ezek közül talán az egyik legjobb, ha megnézünk egy darabot a színházban.
Kultúra, kikapcsolódás, művelődés, bársonyfüggöny, vastaps. Talán ezeket tudná felsorolni valaki, ha megkérdeznénk tőle, hogy mi jut eszébe a színházról. És tényleg igaza lenne. A színház legfőbb célja az, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára, de tanítson is nekik valamit.
Életkortól függetlenül a színház mindig tud olyan darabot
mutatni, ami után ha kijövünk a nézőtérről, azt mondjuk, hogy ide megérte eljönni. Azoknak, akik még nem merültek el annyira a tanulásban, színes nevettető és tanulságos mesével szolgálnak a színészek. Isko
lásoknak hasznos lehet megnézni a kötelező olvasmányok alapján készült színdarabokat. Ilyen lehet például a Pál utcai fiúk című előadás. Nagyobbaknak az Ember tragédiája. És azoknak is, akik már túl vannak a
tanulmányaikon, biztos, hogy tud még meglepetést okozni a színház.
Minél többet megy el valaki egy-egy előadásra, annál jobban fogja megszeretni a színházat. És az sem számít, hogy hányadszorra látjuk ugyanazt a darabot, minden előadáson felfedezhetünk benne valami újat.
Egy előadás igazán jó hangulatúvá tudja varázsolni az esténket. Ne féljünk tehát elmenni egy darabra, meg fogunk lepődni, hogy már az ajtón belépve mennyi barátságos és segítőkész emberrel találkozhatunk. Amint lekapcsolják a lámpákat, nincs más dolgunk, mint zavartalanul élvezni az előadást.
Ne feledjük: a színház legfőbb célja az, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára, de tanítson is nekik valamit.
Székely Sára (2010.01.06)

 

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com