Boldog az, aki másnak áldozza az életét! Portré Peller Károlyról.

2016.04.18 08:39

Boldog az, aki másnak áldozza az életét!

Szereti az üres papírokat, amikre legtöbbször szívecskéből átalakítható kutyust rajzol. Olyan mobilünnepet vezetne be, amit akkor lehetne felhasználni, amikor az ember nagyon fáradt. Hogy minek öltözne egy jelmezbálban? Száz éve nem volt jelmezbálban, mégis minden nap beöltözik valaminek, így minden nap úgymond jelmezbálban van.Egyszer nyert szakácsként az általános iskolai farsangon, ha lehet azt kipróbálná még egyszer. Mindenféle csokoládét szeret, ezért kicsit hasonlít Gombóc Artúrra. Ha tárgy lenne akkor egy asztal. Miért? „Az asztal egy találkozási pont, ételt is ad, sok jó dolog központja és annyira hétköznapi, hogy gyakran észre se vesszük, hogy van.” Minden embernek a Földön egy kicsivel több szeretetet, empátiát, megértést és elfogadást adna.” Legnagyobb szüksége a világnak egymás elfogadására lenne és akkor minden könnyebben menne.” A legfiatalabb Bóniként kerülne be a Guinness-rekordok könyvébe és szeretne ő lenni az, akinek a legtöbb háziállata van. Egy lakatlan szigetre magával vinné a négy állatkáját, egy tollat és papírt, amivel csak írogatna, hogy ne menjen el a maradék józan esze. Ha mesét írna akkor az utolsó mondata a: Bárcsak így lenne a valóságban is! - lenne. A Pellet Károlyról szóló portrét végigkísérik a Susogós Mackók Álnév című filmjének sorai, amik jól tükrözik a portré hangulatát, és talán arra a kérdésre is megadják a választ, hogy Karesz milyen titkos ügynök fedőnevet választana magának.

 

Sanya, te figyeljél! Ha ügynök akarok lenni, akkor mi legyen a fedőnevem?

Szerintem? Szerintem Brandon. Az nemzetközi csak itthon hangzik hülyén.

Most miért mondod ezt?

Hát mert hülyén hangzik!

De álnév kell. Nem lehetek Brandon, amikor amúgy is az vagyok.

Akkor legyél 007-es ügynök, úgyis mindenkinek van száma.

Á, az már foglalt.

 

Kiskorában villamosvezető, állatorvos és óvóbácsi szeretett volna lenni. Állatorvos nem lett, mert fél az injekciós tűktől, a kígyóktól és a vértől, de az, hogy óvóbácsi legyen még nincs feladva. Imádom a gyerekeket és úgy vettem észre, hogy ők is engem.” Leghálásabb az életben azért, mert boldog, szerencsés és türelmes. A zenehallgatás és a színházba járás inspirálja. Siker számomra az, amikor az ember elér valamit. Amikor a vágy testet ölt, tehát az amire vágysz megtörténik. Büszke vagyok, hogy elértem a céljaimat. Az operett műfaj jó hírét viszem mindenhol és így sokan megszeretik ezt a műfajt. De legbüszkébb a növendékeim sikereire vagyok. Akkor dobog nagyon a szívem és az olyan megható.”

A tökéletes nap számára abból állna, hogy egy egzotikus helyen kirándul, valami természetes vízben fürdik és megnéz egy jó darabot. Ha az élete film lenne akkor, a boldogság útján címet kapná. Ha egyetlen mondatot hagyhatna a falon a jövő generációinak akor ezt üzenné: Operett mindörökké. Életem meghatározó élménye volt az első nap az Operett színházban. Amikor először léptem be a színházba, nem úgy mint néző. A színházteremben sötét volt, le volt engedve a csillár és le voltak takarva a székek. Az ember akkor megérzi a régiek szellemét.”

Akkor 001-es.

Az nem túl nagyképű. Úgy értem, hogy tudod így megyek és mondom, hogy 001-es, a nevem Don. Milyen Don? Brandon!

Akkor legyél 002-es.

De az meg olyan mintha nő lennék. Kettessel kezdődik a nevem, érted.

003?

Hármas, Az meg tök elcsépelt! Három malac, három kívánság...

Három testőr.

Ja még az is.

Cuki gyerek volt, félénk, visszahúzódó és mosolygós.Mindig elfelejti a vicceket, de szinte bármi meg tudja nevettetni. „A bébiállatok, a kisgyerekek és a szeretet mindig mosolyt csalnak az arcomra.” Hobbija a színházba járás, a műsorfüzet gyűjtés és a kirándulás, bár az utóbbira sosincs ideje. Nehézsúlyú tévénézésben világbajnok lenne. Ha létezne olyan állás, akkor hivatásos színházba járó lenne szívesen.

 

004?

004. Na ez tetszik. Ez nagyon jó. Kösz.

Ja bocs, az már én vagyok.

005 nem akarok lenni, mert az később van, mint a 004.

De több!

A 05, az nem a tűzoltó?

006?

Azzal meg mindig cikiznének....

007, az ki marad ugye?!

Az, ki.

 

Nem szeretnék más lenni, mint aki vagyok. Nem szeretnék cserélni senkivel. Nekem jó a saját kis életem. Szeretem a vidámságot magamban, hogy nem dagonyázok a problémákban, hanem megtalálom mindenben a jót. Mindig a bőrömben érzem magam a legjobban. Nem szeretnék se fiatalabb se öregebb lenni. Most így pont jó.”

Empatikus, jókedvű, boldog, lustaságra hajlamos, problémakerülő, és nem szereti magát dicsérni. Ő maga a nagybetűs OPERETT :vidám, szerelmes, táncos-énekes, van benne valami romantika, kicsi szomorúság is, de a végén minden jóra fordul és boldogság a vége. Boldogság, amikor......olyan nehéz megfogalmazni, pláne úgy, hogy engem tényleg sok minden boldoggá tesz. Boldogság, amikor tudom, hogy a szeretteim egészségben vannak és jól megy soruk azoknak, akiket szeretek... Megvan, boldogság az, amikor több a jó dolog, mint a rossz. Ez már boldogság.”

 

( ...6-7 órával később!)

003214. Az jól hangzik, hatásos ugyanakkor tekintélyt parancsoló. Megvan legyek 003214!

Brandon! Azt tudtad, hogy nem te választasz számot?

 

Akit érdekel, hogy amellett, hogy az elnemkelkáposztalaníthatatlanságoskodásaitokért legidétlenebb magyar szó megjelölés után, Karcsi milyen fedőnevet választott magának, az kérdezze meg Tőle!

 

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com