Légy boldog

2022.04.26 08:56

Légy boldog
2020.12.05

Van úgy, hogy boldog vagy. Van úgy, hogy kevésbé boldog és van úgy, hogy boldogabb, mint valaki más. Akármennyire legyél is boldog vagy boldogtalan mindig lesz egy boldogabb és boldogtalanabb ember.

Egyedül lenni nem akkor nehéz, amikor a fejünk felett összecsapnak a hullámok, mert egy idő után megtanulunk egyedül felállni, egyedül lenni akkor fájó, amikor boldogok vagyunk s végre kisüt a nap, mert nincs mellettünk senki akivel meg tudnánk osztani az örömünket. Éppen ezért hisszük azt  boldog emberként, hogy mindenkinek meg kell mutatnunk milyen szép és gyönyörű az élet, és milyen boldog az egész világegyetem. Én is ilyen ember vagyok. Rajongok a legkisebb dologért is, ami egy pillanatnyi boldogságot tud adni. Önzőségnek tartom megtartani a boldogságot, kivéve ha azt akinek adni akarunk belőle nem teszi boldoggá.

Mosolyogj, légy boldog! A mondat, ami hallatán sok embernek összeszorul a szíve, mert újra és újra eszébe jut, hogy mi az, ami annyira fáj, ami miatt már őszintétlen mosolyt sem tud az arcára erőltetni. Szépen lassan az a valaki, aki mindig mosolygásra akarja bírni az embertársait eltávolodik tőlük. A boldogságot nem lehet ráerőszakolni valakire, ezt akkor tanuljuk meg, amikor elveszítjük sorra magunk mellől az embereket, akikkel ezt próbáltuk elérni, hogy végre valahára mosolyogjanak.

A boldogság a legtörékenyeb ajándék, amit adni lehet. Nem mindegy kinek, hogyan és miért adjuk. Nem írhatjuk egy üdvözlő lapra, hogy légy boldog. Bárcsak ilyen egyszerű lenne. Ezt az ajándékot nem mi adjuk, hanem valaki elkéri majd tőlünk, ha látja, hogy a birtokunkban van. Egyet megtanultam az elmúlt évek alatt, boldogságra kényszeríteni senkit nem lehet, de lehet boldognak lenni, méghozzá olyan boldognak, hogy a világ is meghallja. Egy mosoly, egy tréfa, egy szép pillanat melyet átélünk egyedül hatnak ránk, az érzéseinkre a személyiségünkre, a tetteinkre és szavainkra. S míg lesznek olyanok, akik sohasem értik meg, hogy a világ apró dolgai tesznek igazán boldoggá kivétel nélkül mindenkit, eljön majd az a nap, amikor az, akit boldoggá akarsz tenni eléd áll és arra kér, mutasd meg, hogyan legyen boldog.



Olvass tovább: https://szekelysara.webnode.hu/

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com