Madarat tolláról

2021.07.29 00:00


Madarat tolláról
... embert barátjáról. így tartja a mondás - és mennyire igaz! Azt mondják, hogy az emberek olyan valakiket választanak barátjuknak, akik nagyon hasonlítanak rájuk. Vannak közös témáik, emlékeik, hasonló az érdeklődési körük, és a legtöbb időt egymással töltik. Sokak szerint a barátok amellett, hogy hasonlítanak, jól ki is egészítik egymást. Mivel közeli kapcsolatban vannak, a barátok nem félnek megmondani a másik hibáit még akkor sem, ha a másik ezt első felindulásában zokon veszi.
A barátok mindig ott vannak a gyengébb, nehezebb, szomorúbb, boldogabb pillanatodban. Ők azok, akikre bármikor számíthatsz. Bátran elmondod neki minden titkodat, és őrződ az ő titkait. „A barátság igazi dicsősége nem az egymás felé kinyújtott kéz, nem a kedves mosoly, nem is a társaság öröme, hanem a lelki-szellemi megvilágosodás, amelyben részed lehet, amikor rádöbbensz, hogy egy embertársad hisz és bízik benned!”
Neked van igazi barátod? Biztosan azt mondod, hogy van. Akkor jól vigyázz rá! Nem is tudod, milyen kincs a nehéz helyzetben egy barát, akinek vállára támaszkodhatsz.
Székely Sára (2010.02.02 kedd)

 

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com