Megérkezett a Tavasz

2022.04.26 09:26

Megérkezett a Tavasz és én egyre magányosabb lettem. Minden egyes napsugárral, minden egyes madárcsicsergéssel, minden egyes szippantással a friss tavaszi szellőből magányosabb. Télen magányosnak lenni felmelegít. Tavasszal magányosnak lenni lebénít, átkozottul lebénít. Amikor érzed, hogy a világ körülötted megújul, legyőzve minden földi kegyetlenséget, emberi rosszaságot és fájó hibát a természet új fejezetet nyit az élet könyvében, de te csak azt érzed, hogy minden szeretet melyet érezni akarsz benned ragadva tombol és felemész, akkor gyűlölni kezded a tavaszt.

A világ minden tavasszal megszépül. A lélek minden tavasszal szeretetért kiált. Csak van egy pont (…) egy pont, amikor a sikoly némává válik és emésztővé. S a tavaszból már nem a madárcsicsergős reggelek kellenek majd, mint egy falat kenyér, hanem a némaság. A némaság, miközben tagadod önmagad és mások előtt, hogy szükséged lenne szeretetre; a némaság, amikor benned kiabál, dühöng majd zokog a Szív, mely arra teremtetett, hogy szeressék és szeretve legyen.

A tavasz összetört szíveket gyógyít, s miután halott szívem újra érez vágyik arra, hogy szeressék és szerethessen. Szívünk nyakába akasztja az ingyen ölelés táblát és vár, hátha valaki meglátja. Reméljük, hogy valaki észre veszi.  Akármennyire is játszik szerepet az ész a szív szeretetéhségét nem nyomhatja el, ha el is nyomja óriási az ár. A napsütéses szép napokon vagyok a legmagányosabb, de ha valaki rám mosolyog, olyankor mosolygok a legszebben vissza. A tükörképemmel találkozva csak magamat kérdezem, érdemel e egy „csúnya test” szeretetet. Mert a szépet könnyű szeretni, de vajon lehet szeretni valamit, ami nem gyönyörködteti a szemet? A jobb napokon az Ész megnyugtatja a szívemet, hogy érdemel szeretetet és meg is fogja kapni, ha addig bele nem szakad a hiányába; de rosszabb napokon csak azt kívánom, bárcsak beleszakadna.



Olvass tovább: https://szekelysara.webnode.hu/

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com