Utazásra fel - de csak okosan!

2021.07.29 22:21

Évente többször indulunk hosszabb-rövidebb utakra, ez életünk megszokott dolga.
Van, aki munka miatt utazik, s van, aki kirándulni megy. Ám szinte már mindenkivel megesett, hogy a nagy sietségben fontos dolgokról felejtkezett meg.
Indulás előtt bizonyosodj meg arról, hogy biztonságban hagyod ott a lakásod. Mindig legyen nálad megfelelő felszerelés. Amire csak szükséged lehet (ésszerű keretek között) pakold be egy bőröndbe. Vigyázz! A bőrönd legyen tágas és köny- nyen hordozható, így nem kell vele bajlódni.
A bőrönd mellett mindig legyen nálad egy kisebb táska, amit mindenhová magaddal vihetsz. Abban tartsd az értékeidet és irataidat. Nem árt, ha mindig tartasz magadnál íróeszközt.

A telefonod indulás előtt töltsd fel, így el tudod érni azokat, akiket szeretsz. Nem lesz gond, hogy hamar lemerül. Miután eldöntötted, hogy mivel fogsz utazni, a járművet is „vizsgáld meg”.
Ha kocsival mész, bizonyosodj meg róla, hogy van-e elég üzemanyagod, megvannak-e a kocsi papírjai, és azt is, hogy alkal- mas-e a hosszú útra. Ameny- nyiben tömegközlekedési eszközt választasz, érdeklődj utána a pontos indulási és érkezési időpontnak.
Ha több ilyen eszközt veszel
igénybe, egyeztesd az időpontokat, hogy miután az egyik megérkezik, biztosan, elérd a másikat. Fontos, hogy ellenőrizd, hogy jó járműre szállsz fel. Mindig bizonyosodj meg róla, hogy megvannak-e az irataid az utazáshoz.
Miközbe a cél felé robogsz, telefonálj a szállásra, hogy biztosan várnak-e. Ha többen mentek, kérdezz rá, hogy minden személynek lesz-e szállása. Jól teszed, ha már az utazás előtt jóval lefoglalod a szállásod.
Ha mindezt megteszed, biztosan nyugodtabb utad lesz. Már csak egy jó tanácsunk van: mindig legyen nálad pénz (vész esetére). Utána csak élvezd az utazásod!

2010.01.05

Elérhetőség

Székely Sára Honlapja szekelysara94@gmail.com